Geplaatst op

In perfecte samenwerking

“Laat je met pitstopcoaching niet gewoon zien dat HR en leidinggevenden falen op de mensgerichte aspecten van hun vak?” Dit is een van de vragen die ik krijg nu ik mijn nieuwe dienst aan het pitchen ben. “Met je medewerkers in gesprek zijn is toch hún basistaak? Als je een coach nodig hebt in je organisatie, dan schieten zij toch tekort?” Ik zie dat echt anders! Het filmpje ‘pitstop perfection in slow motion’ laat goed zien hoe een pitstop werkt.

Wat valt je op als je naar dit filmpje kijkt?

Mij valt vooral de fantastische samenwerking op. Iedereen heeft zijn plek en weet wat hem te doen staat. In perfecte samenwerking zorgen ze er voor dat de raceauto zo snel mogelijk weer op weg kan. Zo zie ik dat ook bij pitstopcoaching.

Ieder zijn plek

De leidinggevende doet de dagelijkse aansturing; richting geven, aanmoedigen, waarderen en waar nodig bijsturen. HR zorgt voor formulering en uitvoering van HR beleid en fungeert als sparringpartner bij dagelijkse issues. En soms is iets extra’s nodig. Mijn plek als pitstopcoach is vertragen om te kunnen versnellen. Als je elke dag bezig bent met de inhoud van je vak en werkt aan de doelen en resultaten van de organisatie, is het lastiger om de inhoud te overstijgen. Ik kan met meer afstand kijken. Ik ben betrokken, maar sta ook buiten de organisatie. Net zoals je niet midden op de racetrack kunt vertragen terwijl de andere auto’s langs je heen razen. Daar heb je een pitstop voor nodig.

Geoliede machine

Ik werk vanuit de visie dat coach, leidinggevende en HR samen die ondersteuning kunnen bieden die het de medewerker mogelijk maakt zich te ontwikkelen. Als je goed afstemt wat ieders rol is, duidelijke afspraken maakt, bijvoorbeeld over de vertrouwelijkheid van gesprekken, een open communicatie hebt en onderling vertrouwen opbouwt, kan de pitstop in jouw organisatie net zo geolied werken als in het filmpje. Zo dragen we samen bij aan het werkgeluk en het succes van medewerkers en daarmee aan het succes van de organisatie.

Ook een pitstop in jouw organisatie?

 Kijk op www.pitstopcoaching.nl